Är kärleken socialiserad eller medfödd?

Moderna människor verkar hävda att sexuell läggning föds man med. Stämmer det? Jag tänker såhär, är inte kärleken gränslös? Borde den inte vara gränslös för alla människor om vi vågade vara tillräckligt öppna och normbrytande. Jag menar, jag har alltid sett mig som vanlig hetro. Attraheras av män för det är vad jag trott är det ämnade för mig, som kvinna. Men senaste åren när jag vidgat mina vyer och mer och mer lärt mig tänka outside the box. Skulle inte jag kunna bli kär i vilken människa som helst, med vilket kön som helst, om jag bara tillät mig våga? Säger inte vissa feminister som t ex Gudrun Schyman något liknande? Är det så konstigt egentligen om kärleken vore gränslös? Det som skiljer män från kvinnor är ett könsorgan, inte mycket mer. Är det egentligen könet man attraheras av? Eller är det personen?

Kanske är det enklast att 'vara' hetro. Det är normen och genom att vara ett par av man/kvinna blir fortplantningen enkel (i de flesta fall). Många ser skaffa barn som en stor del av meningen med livet och jag kan lätt hålla med. Det blir bra mycket enklare att skaffa barn i ett hetroförhållande. Ibland tänker jag att mina hormoner, min starka önskan om barn, drev mig bortom sunt förnuft när jag väl hade en man. Jag förnekade att det inte var rätt person, trodde allt stämde, att det skulle vara så resten av livet. Jag hade fel. Men en underbar unge blev det och det kommer jag aldrig ångra!

Kommentarer
Postat av: Gaymasen

Gillar tankegången.



Både och tror jag. Tror att det både är genetiskt och miljön som påverkar oss. Många faktorer som ingår. :)

2011-01-16 @ 23:44:38
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Moarie

Så sant. De senaste månaderna har jag blivit mer och mer attraherad av kvinnor. Det är ju inte direkt en persons kön jag jagar.



Fast samtidigt tror jag precis som Gaymasen (älskar honom förresten, kul att han varit på din blogg) att miljö och genetik spelar in, även om det nog mest är genetiskt.

2011-02-04 @ 10:51:27
URL: http://moarie.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0